kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Tołma gruzińska

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: gruzińska
Stopień trudności: trudne
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

30 dag mielonego mięsa
2 cebule
1 jajko
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki mielonej kolendry
½ pęczka posiekanego koperku
sól, pieprz, papryka, kminek, cukier
4 duże kwaśne jabłka
8 dużych ziemniaków
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Mięso wymieszać z posiekanymi i podsmażonymi cebulami, jajkiem, czosnkiem, kolendrą i koprem. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne (ostrożnie, by nie uszkodzić owoców). Ziemniaki obrać, wydrążyć w nich otwory, włożyć do osolonego wrzątku i ugotować na pół-miękko. Napełnić jabłka i ziemniaki przygotowanym mięsem, ziemniaki posypać kminkiem, a jabłka cukrem (po 1 łyżeczce). Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania i wstawić na 30 minut do nagrzanego piekarnika. W czasie pieczenia podlewać wodą.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»