kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczona dorada pachnąca rozmarynem

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 35
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

8 średnich obranych ziemniaków
oliwa
świeży rozmaryn
sól i pieprz
4 oprawione dorady
sok z cytryny
dodatki:
pomidorki koktajlowe ze szczyptą bazylii
kilka plasterków chudego boczku ze szczyptą rozmarynu

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 200ºC. Ziemniaki kroimy w plasterki o grubości nie większej niż 1 cm i mieszamy z oliwą oraz rozmarynem. Następnie wykładamy je równomiernie na blasze do pieczenia i przykrywamy folią aluminiową.

Tak zabezpieczone, wstawiamy do piekarnika na 20 min. Po upływie tego czasu zdejmujemy z ziemniaków folię i pieczemy kolejne 10 min, by się przyrumieniły.

W tym czasie nacieramy doradę oliwą z oliwek oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Możemy ją również obłożyć wybranymi przez siebie dodatkami. Ponownie otwieramy piekarnik i kładziemy rybę na ziemniakach. Całość pieczemy razem około 15 min. Podajemy skropione oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

 


Źródło: przepis Piotra Kucharskiego dla marki Mastercook

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »