kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Udka indycze z imbirem

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

2 indycze udka bez skóry,
3 średnie cebule,
1 por, pół średniej wielkości korzenia imbiru,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
4 ząbki czosnku,
300 ml czerwonego wina,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 szczypty cynamonu, sól i pieprz do smaku,
150 ml śmietany 18% lub jogurtu greckiego

Wykonanie:

Umyte i doprawione pieprzem oraz solą udka podsmażamy na głębokiej patelni lub w szerokim rondlu na oliwie. Z drobno posiekanej cebuli, startego imbiru, przecieru pomidorowego, cynamonu, odrobiny pieprzu, rozdrobnionego czosnku i wina przygotowujemy sos, a następnie polewamy nim smażące się udka. Dusimy mięso z sosem przez około 30 minut na wolnym ogniu. Tuż przed podaniem posypujemy danie pokrojonym drobno porem wymieszanym ze śmietaną

 


Źródło: puritan.pl

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »