kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Cielęcina w pieczarkach

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

40 dag cielęciny
25 dag pieczarek
1 cebula
4 łyżki śmietany
3 łyżki oleju
4 pomidory
sól
natka pietruszki

Wykonanie:

Mięso drobno posiekać, wyrobić z drobno pokrojoną cebulę i śmietaną, posolić. Do głębokiego naczynia wlać 1 łyżkę oleju, włożyć cielęcinę, skropić olejem, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego (200 st. C) i piec około 25 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przepołowić oraz posolić. Następnie pieczarki oczyścić, wyciąć trzonki, kapelusze wypłukać, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, drobno pokroić, posolić, wymieszać z połową zieleniny. Wyjąć naczynie z cielęciną ułożyć na niej pieczarki, skrapiając pozostałym olejem. Umieścić na tym jedną warstwą pomidory. Wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 10 min. Po wyjęciu posypać natką pietruszki.

 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »