kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Czeskie medaliony

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: czeska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

80 dag cielęciny
sól, pieprz
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
4 łyżki oleju
1 jajko

Wykonanie:

Cielęcinę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 30 minut. Następnie pokroić w grube plastry, smażyć kilka minut na dużym ogniu (z obu stron). Ciasto francuskie rozmrozić, ułożyć płaty jeden na drugim, rozwałkować, pokroić na paski szer. 2 cm. Usmażone plastry mięsa owijać paskami ciasta, smarować jajkiem i układać na blasze. Zapiekać 5 minut w bardzo gorącym piekarniku, podawać z warzywami zaraz po przyrządzeniu.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. »