Rodzaj potrawy: danie główne 
 Rodzaj kuchni:
czeska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: średni 
    Czas: 45 
    
    Danie wegetariańskie: nie 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	80 dag cielęciny
sól, pieprz
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
4 łyżki oleju
1 jajko
Wykonanie: 
Cielęcinę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 30 minut. Następnie pokroić w grube plastry, smażyć kilka minut na dużym ogniu (z obu stron). Ciasto francuskie rozmrozić, ułożyć płaty jeden na drugim, rozwałkować, pokroić na paski szer. 2 cm. Usmażone plastry mięsa owijać paskami ciasta, smarować jajkiem i układać na blasze. Zapiekać 5 minut w bardzo gorącym piekarniku, podawać z warzywami zaraz po przyrządzeniu.