kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Czeskie medaliony

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: czeska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

80 dag cielęciny
sól, pieprz
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
4 łyżki oleju
1 jajko

Wykonanie:

Cielęcinę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 30 minut. Następnie pokroić w grube plastry, smażyć kilka minut na dużym ogniu (z obu stron). Ciasto francuskie rozmrozić, ułożyć płaty jeden na drugim, rozwałkować, pokroić na paski szer. 2 cm. Usmażone plastry mięsa owijać paskami ciasta, smarować jajkiem i układać na blasze. Zapiekać 5 minut w bardzo gorącym piekarniku, podawać z warzywami zaraz po przyrządzeniu.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »