kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Gulasz piwny

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: czeska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

0,5 kg mięsa wieprzowego
3 średnie cebule
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka czerwonej papryki
1 butelka jasnego piwa
łyżeczka kminku
1 kromka razowego chleba
sól
pieprz


Wykonanie:

Mięso wieprzowego należy umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Posypać papryką. Obrać cebule, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso - smażyć około 10 minut. Posypać kminkiem, wlać połowę jasnego piwa. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu około 45 minut.
Jeżeli mięso będzie miękkie dodać pokruszonego chleba razowego i dolać resztę piwa. Gotować jeszcze 15 minut. Na końcu przyprawić pieprzem i solą.


 


Autor: Izu77

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »