kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Czulent żydowski

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: żydowska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

30 dag ugotowanej fasoli
8 średnich ziemniaków
3 duże cebule
30 dag mielonego mięsa wołowego
25 dag wędzonego boczku
sól, pieprz, czosnek, majeranek, liść laurowy
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Ziemniaki, cebule i boczek kroimy w cienkie plastry. Dużą brytfannę smarujemy dość obficie tłuszczem (dno i ścianki), układamy plastry ziemniaków, na nich warstwę cebuli, mięsa, fasoli i boczku. Powtarzamy warstwy aż do wyczerpania składników (na wierzchu powinien być boczek), każdą posypując solą, pieprzem i czosnkiem, a wierzch dodatkowo majerankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Całość podlewamy kilkoma łyżkami wody i wstawiamy do gorącego piekarnika na mniej więcej 2 godziny.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»