kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekanka szpinakowa

Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 25
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 2

Składniki:

1/2 opakowania mrożonego szpinaku
1 jajko
2 ziemniaki
1/2 pomidora
3 łyżeczki startego sera żółtego
2 łyżeczki masła
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka śmietany
Sól i pieprz

Wykonanie:

1. Ugotuj ziemniaki i pokrój w plasterki
2. Ugotuj szpinak, dodaj do niego łyżeczkę śmietany, posiakwany ząbek czosnku, sól i pieprz
3. W posmarowanym masłem naczyniu do pieczenia ułóż ziemniaki, a na nich szpinak
4. Całość zalej jajkiem
5. Zapiekaj okolo 10 minut, następnie ułóż na wieszchu plasterki pomidora i posyp serem
6. Zostaw w piakarniku na około 3 minuty

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »