Rodzaj potrawy: zapiekanka
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 25
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 2
Składniki:
1/2 opakowania mrożonego szpinaku
1 jajko
2 ziemniaki
1/2 pomidora
3 łyżeczki startego sera żółtego
2 łyżeczki masła
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka śmietany
Sól i pieprz
Wykonanie:
1. Ugotuj ziemniaki i pokrój w plasterki
2. Ugotuj szpinak, dodaj do niego łyżeczkę śmietany, posiakwany ząbek czosnku, sól i pieprz
3. W posmarowanym masłem naczyniu do pieczenia ułóż ziemniaki, a na nich szpinak
4. Całość zalej jajkiem
5. Zapiekaj okolo 10 minut, następnie ułóż na wieszchu plasterki pomidora i posyp serem
6. Zostaw w piakarniku na około 3 minuty