Rodzaj potrawy: danie g³ówne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: ³atwe
Koszt: ¶redni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
3 ³y¿eczki mas³a
1 cebula
2 z±bki czosnku
1 ³y¿ka bu³ki tartej
Szczypta soli i pieprzu
½ fili¿anki bia³ego wina( najlepiej wytrawne)
1 ³y¿eczka majeranku (mo¿e byæ te¿ oregano)
Wykonanie:
1.Po³±cz posiekan± cebul±, rozdrobniony czosnek, zio³a i przyprawy
2.Uzyskan± mieszkankê wetrzyj w filety, nastêpnie zawiñ je w foliê aluminiow± i schowaj do lodówki na ok. 2 godziny
3.Nagrzej piekarnik, naczynie do zapiekania posmaruj czê¶ci± mas³a
4.U³ó¿ filety, piecz oko³o 10 minut
5.Nastêpnie posyp je bu³k± tart±, zalej winem i dodaj resztê mas³a
6.Piecz, oko³o 15 minut