Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
węgierska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 90
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
1 kg udźca z indyka bez kości
40 g mąki pszennej
60 ml oleju
500 g pomidorów
20 marynowanych cebulek
20 pieczarek
2 marchewki
2 papryki
1 opakowanie Przyprawy do Gulaszu
Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę i oprószyć mąką. Pomidory obrać i pokroić w ósemki. W garnku rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, marchewki i papryki, a następnie przełożyć do garnka z mięsem. Dodać pozostałe składniki i zalać taką ilością wody, aby je przykryła. Dusić przez 1 godzinę. W razie potrzeby posolić. Podawać z ryżem lub makaronem.