kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Gulasz madziarski

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: węgierska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 90
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 kg udźca z indyka bez kości
40 g mąki pszennej
60 ml oleju
500 g pomidorów
20 marynowanych cebulek
20 pieczarek
2 marchewki
2 papryki
1 opakowanie Przyprawy do Gulaszu

Wykonanie:

Mięso pokroić w kostkę i oprószyć mąką. Pomidory obrać i pokroić w ósemki. W garnku rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki, marchewki i papryki, a następnie przełożyć do garnka z mięsem. Dodać pozostałe składniki i zalać taką ilością wody, aby je przykryła. Dusić przez 1 godzinę. W razie potrzeby posolić. Podawać z ryżem lub makaronem.

 


Źródło: Galeo

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »