kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Kapusta po węgiersku

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: węgierska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

750 g wieprzowiny
750 g kiszonej kapusty
czerwona papryka
100 ml śmietany
sól, pieprz, kminek, słodka papryka
1/2 l bulionu z kostki
4 cebule
3 łyżki tłuszczu
łyżka przecieru pomidorowego

Wykonanie:

Paprykę opiec w piekarniku, obrać, wyjąć gniazda nasienne. Mięso umyć, osuszyć, razem z paryką pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w plastry. Tłuszcz rozgrzać, przesmażyć połowę papryki i cebule, dodać mięso i słodką paprykę w proszku (ok. 3 łyżek). Dodać bulion i przecier, dusić 30 minut. Kapustę włożyć do rondla, dodać kminek, drugą połowę papryki i śmietanę, podgrzewać 10 minut. Dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze ok. 30 minut.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »