Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
3 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżeczki musztardy
Szczypta soli i pieprzu
455g filetów z halibuta
1 filiżanka śmietany
2 łyżeczki startego Parmezanu
80 g podsmażonej cebuli
Wykonanie:
1.Połącz oliwę, masło, sok cytrynowy, musztardę przyprawy. W tak przygotowanej mieszance umieść filety, pozostaw w lodówce na 45 minut
2.Nagrzej piekarnik do 175°C
3.Umieść rybę w naczyniu do pieczenia, polej sosem, w którym się znajdowała. Posyp Parmezanem i cebulką
4.Piecz około 15 minut
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 532
białko: 30 g
tłuszcz:40 g