kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Karp w szarym sosie

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: trudne
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

1 sprawiony karp
włoszczyzna
1 cebula
po 1 łyżce mąki i masła
garść rodzynek
150 dag piernika (bez lukru)
1 łyżka powideł
sól, imbir, liść laurowy, ziele angielskie
sok z 1 cytryny
szklanka jasnego piwa

Wykonanie:

Z włoszczyzny i cebuli ugotować wywar. Gdy warzywa będą miękkie wyjąć je, a do wywaru włożyć rybę. Dodać wszystkie przyprawy, sok cytrynowy i piwo. Gotować na najmniejszym ogniu (woda ma tylko "mrugać"). Ugotowaną rybę delikatnie wyjąć na półmisek, wywar przecedzić i przestudzić. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, wlać do niej wywar, dobrze wymieszać i zagotować. Dodać opłukane rodzynki, pokruszony piernik i powidła, gotować na małym ogniu 10-15 minut. Gorącym sosem polać rybę tuż przed podaniem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»