kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Karp z warzywami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

60 dag filetów z karpia (ze skórą)
4 łyżki oleju
sól, pieprz
2 marchewki
1 mały seler
1 pietruszka
1 cebula
1 pełna łyżka mąki
5 łyżek ketchupu
15 dag żółtego sera

Wykonanie:

Rybę umyć, osuszyć, natrzeć z obu stron solą, oprószyć pieprzem. Usmażyć karpia na mocno rozgrzanym oleju (najpierw skórą do dołu). Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, dusić razem z pokrojoną cebulą przez kilka minut na tłuszczu pozostałym ze smażenia ryby, następnie oprószyć mąką, krótko zasmażyć, podlać 200 ml wody, dodać ketchup, zagotować. Do sosu dodać kawałki karpia, podgrzewać przez kilka minut. Rybę z warzywami przełożyć na półmisek, posypać utartym na tarce żółtym serem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»