kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Karp ze śliwkami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 60
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 kg karpia
25 dag świeżych lub mrożonych węgierek
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
3-4 łyzki oliwy
łyżka mąki
po szczypcie mielonego cynamonu, goździków, imbiru
sok z cytryny
cukier, sól

Wykonanie:

Oczyszczoną rybę pokroić w dzwonka, posolić, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. W tym czasie opłukać śliwki (usunąć pestki), zmiksować je z winem i mielonymi przyprawami. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Kawałki karpia obtoczyć w mące, zrumienić z obu stron na mocno rozgrzanej oliwie, ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem śliwkowym i zapiec.

 


Autor: Renata Grabicka

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»