Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
1/3 filiżanki miodu
1/3 filiżanki niskosdowego sosu sojowego
1/3 filiżanki octu ryżowego
1 łyżeczka świeżo startego imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
6 piersi z kurczaka
Wykonanie:
1.Wymieszaj miód, sos sojowy, ocet czosnek i imbir. Przełóż na patenię i pozostaw na ogniu na kilka minut
2.Przypraw mięso solą i pieprzem
3.Rozgrzej grill i ułuż kurczka. Po ok. 4 minutach obruć na drugą stronę
4.Polej kurczka sosem miodowym
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie:191
białko: 27 g
tluszcz: 1 g