Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6
Składniki:
4 posiekane ziemniaki
6 posiekanych marchewek
1 pokrojona w plasterki cebula
1 średniej wielkości, pokrojony na kawałki kurczak
½ filiżanki wody
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka posiekanego czosnku
Szczypta pieprzu
Wykonanie:
1.Nagrzej piekarnik do 200 °C, umieść warzywa w naczyniu do pieczenia
2.Ułóż kawałki kurczaka na warzywach
3.Połącz wodę, tymianek i pieprz. Powstałą mieszanką polej kurczaka
4.Piecz aż mięso i warzywa będą miękkie
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 160
białko: 6 g
tłuszcz: 2 g