Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 35
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
2 łyżeczki syropu klonowego
1 łyżeczka świeżo mielonego imbir
¼ filiżanki sosu sojowego
½ łyżeczki sosu czosnkowego
2 łyżeczki posiekanej cebuli
1 łyżeczka soku z cytryny
4 filety z łososia
Wykonanie:
1.Wymieszaj syrop klonowy, imbir, sos sojowy, sos czosnkowy, sok z cytryny i cebulę
2.W powstałej mieszance zanurz filety, schowaj do lodówki na ok.20 min
3.Włącz piekarnik, naczynie do pieczenia posmaruj tłuszczem
4.Ułóż rybę w naczyniu i wstaw do piekarnika
5.Piecz ok. 10 minut
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 237
białko: 32 g
tłuszcz: 8g