Rodzaj potrawy: danie główne 
 Rodzaj kuchni:
polska
 
 Stopień trudności: łatwe
    Koszt: niski 
    Czas: 5 
    
    Danie wegetariańskie: tak 
	    Liczba porcji: 4
	    
  
  Składniki: 
	20 dag mąki
3 jajka
250 ml mleka
Olej roślinny
5 dużych jabłek
Łyżeczka masła
3 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
Wykonanie: 
1.Połącz mąkę, mleko i jajko. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki
2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami, dodaj cynamon, cukier i cukier waniliowy.
3.Naczynie do pieczenia posmaruj masłem, układaj na przemian naleśniki i warstwę jabłek
4.Wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj około 15 minut
5.Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu