Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
20 dag mąki
3 jajka
250 ml mleka
Olej roślinny
5 dużych jabłek
Łyżeczka masła
3 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
Wykonanie:
1.Połącz mąkę, mleko i jajko. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki
2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami, dodaj cynamon, cukier i cukier waniliowy.
3.Naczynie do pieczenia posmaruj masłem, układaj na przemian naleśniki i warstwę jabłek
4.Wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj około 15 minut
5.Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu