kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczeń z mięsa mielonego

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20 (nie licząc pieczenia)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
2 łyżki masła
2 jajka
20 oliwek bez pestek
1 cebula
½ czerwonej papryki
1 bułka
2-3 łyżki oleju
100 g pieczarek
1 łyżka koncentratu pomidorowego
130 g sera feta
1 łyżeczka soli
1,5 łyżki Przyprawy do Mięsa Mielonego
1 łyżka Czosnku Granulowanego
1 łyżeczka Tymianku

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w kostkę i udusić na maśle. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Bułkę zalać wodą i namoczyć. Do mięsa dodać jajka, odciśniętą bułkę, koncentrat pomidorowy, fetę, pieczarki, oliwki, warzywa i przyprawy, bardzo dokładnie wymieszać. Powstałą masę przełożyć do wysmarowanej olejem podłużnej formy i piec ok. 1 godz. w temp. 200 stopni.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

 


Źródło: Galeo

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»