kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczone ziemniaczki z rozmarynem

Ziemniaki przygotowane w ten sposób i podane z dodatkiem jogurtowego sosu czosnkowego stanowią samodzielne, oryginalne i niedrogie danie.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 kg średnich ziemniaków
2 łyżki oleju
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka rozmarynu
szczypta mielonego kminku
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki bardzo dokładnie umyć, osuszyć i nie obierając pokroić w ćwiartki. Wlożyć do dającego się szczelnie przykryć naczynia, tak żeby zajmowały w nim maksymalnie 2/3 pojemności.

Ziemniaki posypać rzyprawami, polać olejem, zamknąć naczynie i potrząsać nim energicznie, tak żeby wszystko doobrze się wymieszało.

Przełożyć ziemniaki na blachę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec około 20 minut, aż będą miękkie i zrumienione. W międzyczasie 2-3 razy przemieszać.

 

Dodatkowe informacje: Ziemniaki te idealnie nadają się także jako dodatek do wielu dań głównych.



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»