Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
3 duże, obrane ziemniaki
¼ filiżanki mleka
3 łyżeczki masła
2 posiekane ząbki czosnku
¼ filiżanki pokrojonej szynki
¼ filiżanki startego sera żółtego
Szczypta soli i pieprzu
¼ filiżanki oleju
Wykonanie:
2.Połącz mleko, masło i czosnek. Zagotuj i delikatnie dodaj ziemniaki, ser oraz szynkę. Przypraw solą i pieprzem.
3.Całość gotuj, delikatnie mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji
4.Rozgrzej olej na patelni, powstała masę nakładaj łyżką. Piecz po dwóch stronach
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 369
białko: 9 g
tłuszcz: 15 g