kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Polędwica z żurawiną

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 45 (Do czasu przygotowania należy dodać całą noc marynowania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

60 dag polędwicy wołowej
250 ml wytrawnego czerwonego wina
2 łyżki posiekanego tymianku
sól, pieprz
2 łyżki masła
3 łyżki oleju
1 cebula
4 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
3 łyżki konfitury żurawinowej

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry, natrzeć pieprzem. Czerwone wino wymieszać z tymiankiem, włożyć do tego plastry mięsa, przykryć, odstawić na całą noc w chłodne miejsce. Mięso wyjąć, osuszyć, posolić. Mocno rozgrzać na patelni olej z masłem, smażyć na nim plastry polędwicy (z obu stron), zabezpieczyć przed wystygnięciem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, oprószyć mąką, krótko zasmażyć, ciągle mieszając. Podlać marynatą, zagotować, dodać żurawinę, przyprawić. Mięso podawać z sosem żurawinowym i pieczonymi ziemniakami.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»