Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 8
Składniki:
1 jajko
1 łyżeczka mleka
¾ filiżanki startego Parmezanu
1 ¼ filiżanki mąki
1 ½ łyżeczki soli
1 ½ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka papryki
8 filetów rybnych
¼ łyżeczki masła roślinnego
Wykonanie:
1.Nagrzej piekarnik do 175 stopni Celcjusza
2.Wymieszaj jaka z melkiem
3.W drugim naczyniu połącz Parmezan, mąkę, sól i przyprawy
4. Zanurz rybę w mieszance jajaek i mleka,a następnie obtocz w mące i serze
5.Ułóz filetyv w nacyzniu do pieczenia, na wierzu połóż masło
6.Piecz około 15 minuty