Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10 (Plus czas na ugotowanie ryżu)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
1 filiżanka długiego, białego ryżu
1 łyżeczka oleju roślinnego
3 filiżanki wywaru drobiowego
½ posiekanej cebuli
½ czerwonej lub zielonej papryki
1 mała ostra papryka
1 posiekany pomidor
Szczypta soli i pieprzu
½ łyżeczki kminku
½ filiżanki posiekanej kolędry
1 posiekany ząbek czosnku
Wykonanie:
1. W wywarze drobiowym ugotuj ryż
2. Odsączony ryż połącz cebulą, czosnkiem, papryką i pomidorem. Dokładnie wymieszaj i przypraw
3. Na rozgrzaną patelnię nalej olej, dodaj ryż z warzywami. Pozostaw na kilka minut