Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6
Składniki:
6 plasterków bekonu
3 filiżanki kwiatków brokuła
3 filiżanki pokrojonego kalafiora
3 filiżanki posiekanego selera
2 filiżanki groszku
1 filiżanka żurawin
1 filiżanka orzeszków ziemnych
¼ filiżanki soli
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka octu winnego
2 łyżeczki posiekanej cebuli
¼ filiżanki Parmezanu
1 ½ filiżanki majonezu
Wykonanie:
1.Podsmaż bekon
2.Połącz ze sobą brokuła, kalafiora, selera, groszek i żurawiny
3.Wymieszaj majonez i ocet, przypraw solą, cukrem. Dodaj cebulę i starty ser. Powstałą mieszanką polej warzywa
4.Dodaj bekon i orzeszki. Całość wymieszaj
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 878
białko: 17 g
tłuszcz: 73 g