Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 10
Składniki:
1 filiżanka podsmażonych płatków migdałów
2 łyżeczki sezamu
1 główka sałaty
1 opakowanie sera feta
1 filiżanka czarnych oliwek
1 filiżanka pokrojonych pomidorów koktajlowych
1 posiekana, czerwona cebula
6 świeżych posiekanych pieczarek
¼ filiżanki pokrojonego w kostkę sera żółtego
½ filiżanki sosu winegret
Wykonanie:
1. Na rozgrzanej patelni połącz płatki migdałów z sezamem
2. W dużym naczyniu wymieszaj sałatę, ser feta, oliwki, pomidory, cebulę, pieczarki, ser żółty oraz zawartość patelni
3. Całość polej sosem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 250
białko: 7 g
tłuszcz: 21 g