kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Rissotto z grzybami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

200 g ryżu,
200 g borowików (lub pieczarek),
1 cebula, 4 ząbki czosnku,
1 szklanka białego wina,
¾ l bulionu warzywnego,
25 g parmezanu,
estragon,
1 łyżka masła,
oliwa z oliwek

Wykonanie:

Na oliwie podsmażyć czosnek, a następnie pokrojone w plastry grzyby i cebulę. Do całości dodać ryż i białe wino, które powinno odparować. Do risotta wlać przygotowany wcześniej bulion i czekać aż jego ilość zostanie wchłonięta przez składniki. Na koniec posypać całość posiekanym estragonem i startym parmezanem (lub ementalerem) i dodać łyżeczkę masła.

 


Źródło: Konpack

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »