Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6
Składniki:
2 łyżeczki octu winnego
2 łyżeczki soku ananasowego
Szczypta soli, pieprzu i cukru
2 filiżanki posiekanej kapusty
1 filiżanka posiekanej marchewki
¼ filiżanki posiekanych ananasów z puszki
¼ filiżanki niskotłuszczowego majonezu
Wykonanie:
2.W drugim naczyniu wymieszaj kapustę, marchewkę i ananasa
3. Połącz zawartość obu naczyń, wymieszaj i schowaj do lodówki
4.Odsącz powstały sok i dodaj majonez. Przypraw solą i pieprzem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 39
białko: 1 g
tłuszcz:1 g