Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10 (plus czas na ugotowanie jajek i ziemniaków)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 8
Składniki:
5 ziemniaków
3 jajka
1 filiżanka posiekanego selera
½ filiżanki posiekanej cebuli
½ filiżanki posiekanych ogórków konserwowych
¼ łyżeczki soli czosnkowej
1 łyżeczka musztardy
Szczypta soli i pieprzu
¼ filiżanki majonezu
Wykonanie:
1.Ugotuj ziemniaki i jajka. Wystudzone obierz i posiekaj
2.Wymieszaj ziemniaki, jajka, selera i cebulę. Dodaj musztardę i majonez
3.Całość przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 210
białko: 5 g
tłuszcz: 7 g