Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 5
Składniki:
1 opakowanie szpinaku
2 filiżanki wody
4 łyżeczki drobiowego wywaru
½ filiżanki posiekanej cebuli
¼ łyżeczki soli czosnkowej
¼ filiżanki masła
¼ filiżanki mąki
3 filiżanki mleka zmieszanego ze śmietaną
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
1.Połącz szpinak, wodę, cebulę i sól czosnkową. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż szpinak będzie miękki
2.Na patelni rozpuść masło i dodaj mąkę. Mieszając pozostaw na ogniu na 2 minuty
3.Dodaj mieszankę mleka i śmietany
4.Pozostaw na ogniu na ok. 10 min, wymieszaj i przypraw