kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Szpinak zasmażany

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 20
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 5

Składniki:

1 opakowanie szpinaku
2 filiżanki wody
4 łyżeczki drobiowego wywaru
½ filiżanki posiekanej cebuli
¼ łyżeczki soli czosnkowej
¼ filiżanki masła
¼ filiżanki mąki
3 filiżanki mleka zmieszanego ze śmietaną
Szczypta soli i pieprzu

Wykonanie:

1.Połącz szpinak, wodę, cebulę i sól czosnkową. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż szpinak będzie miękki
2.Na patelni rozpuść masło i dodaj mąkę. Mieszając pozostaw na ogniu na 2 minuty
3.Dodaj mieszankę mleka i śmietany
4.Pozostaw na ogniu na ok. 10 min, wymieszaj i przypraw

 


Źródło: www.allrecipes.com

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »