Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 15
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 6
Składniki:
½ filiżanki masła
1 łyżeczka soli czosnkowej
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki płatków migdałowych
2 łyżeczki białego wina
1 posiekana cebula
1 posiekana czerwona papryka
Po 2 filiżanki ugotowanych kwiatków brokuła i kalafiora
Wykonanie:
1. Rozpuść masło na rozgrzanej patelni, dodaj sól, pieprz i migdały. Pozostaw na ogniu aż zbrązowieją
2. Nalej wino, dodaj warzywa. Wymieszaj, pozostaw na ogniu około 5 minut
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie:181
białko: 3 g
tłuszcz:17 g