kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zasmażana młoda kapusta

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 średnia główka młodej kapusty
100 g wędzonej sloniny lub boczku
1 cebula
pół szklanki smietany,
1 łyżka mąki,
pęczek pokrojonego koperku
pół pęczka zielonej pietruszki
1/2 cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę oppłukać, posiekać, sparzyć wrzatkiem.
Sloninę i cebulę drobno pokroić, podsmażyć, dodać kapustę skropić wodą i dusić około 30 minut, aż liście będą miękkie.

Do kapusty wlać smietane wymieszana z maka, wcisnąc sok z cytryny, gotować do zgęstnienia. Doprawić i wymieszać z posiekaną zieleniną.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»