kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zasmażana młoda kapusta

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 średnia główka młodej kapusty
100 g wędzonej sloniny lub boczku
1 cebula
pół szklanki smietany,
1 łyżka mąki,
pęczek pokrojonego koperku
pół pęczka zielonej pietruszki
1/2 cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę oppłukać, posiekać, sparzyć wrzatkiem.
Sloninę i cebulę drobno pokroić, podsmażyć, dodać kapustę skropić wodą i dusić około 30 minut, aż liście będą miękkie.

Do kapusty wlać smietane wymieszana z maka, wcisnąc sok z cytryny, gotować do zgęstnienia. Doprawić i wymieszać z posiekaną zieleniną.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »