Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
amerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10 (Plus czas na upieczenie kurczaka)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6
Składniki:
3 filiżanki świeżego szpinaku
5 pomidorów
¼ filiżanki posiekanych grzybów
2 łyżeczki żurawin
3 łyżeczki płatków migdałowych
3 łyżeczki sera feta
Ok. ½ kg pieczonego lub grillowanego kurczaka
Wykonanie:
1.Wymieszaj szpinak, grzyby, pomidory cebulę
2. Dodaj rozdrobniony ser, żurawiny oraz migdały
3.Na wierzchu ułóż kawałki kurczaka
4.Sałatkę można podawać z niskotłuszczowym sosem jogurtowym
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 386
białko: 37 g
tłuszcz: 16 g