kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Ziemniaki nadziewane jajami

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: polska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 duże ziemniaki - po 200 g każdy
4 łyżki gęstej śmietany
8 jaj
pół pęczka szczypiorku
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach na półmiękko i nie obierając poprzekrawać wzdłuż na 2 części. Każdą część wydrążyć łyżeczka, zostawiając ścianki ok. 1 cm grubości. Do powstałego zagłębienia wlać pół łyżeczki śmietany, posypać pieprzem i papryką, wbić jajo, posolić.

Ułożyć ziemniaki jeden obok drugiego w płaskim naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia 5-10 min. Po wyjęciu posypać szczypiorkiem.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»