kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Amerykański klops

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 120
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6

Składniki:

600 g mielonej wieprzowiny (szynka, łopatka)
200 g mielonej chudej wołowiny
1 cebula
3 kromki pieczywa tostowego
1 jajko
100 ml soku pomidorowego
puszka ananasów w plastrach
szczypta białego pieprzu
łyżka soli
łyżka masła w wiórkach
2 łyżki oleju

Wykonanie:

Pieczywo tostowe okroić ze skórki i pokroić na małe kosteczki. Dodać do mięsa razem z cebulą i dobrze wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem, dodać jajko i wyrabiając stopniowo sok pomidorowy, tak by masa była miękka ale dawała się kształtować (jak na kotlety mielone).

Uformować klops i przenieść do brytfanny. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (termoobieg 180 stopni) i piec przez 1,5 godziny. Na 20 minut przed końcem pieczenia położyć na mięsie odsączone plastry ananasa tak, by jeden lekko zachodził na drugi. Rozłożyć na nich wiórki masła i piec do zbrązowienia ananasów.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»