kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Canelloni dla jarosza

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 50
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

opakowanie makaronu canelloni
pęczek świeżego szpinaku
1 cukinia
20 dag miąższu dyni
1 cebula
2 łyżki masła
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej
tarty parmezan
na sos: po 2 łyżki mąki i masła, 1/2 l mleka

Wykonanie:

Dynię pokroić w kostkę, cukinię zetrzeć na wiórki. Szpinak oczyścić, opłukać, usunąć łodyżki. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać cukinię i szpinak, przesmażyć. Dodać dynię, dusić mieszając od czasu do czasu, aż dynia zacznie się rozpadać. Dodać posiekany czosnek, jeszcze chwilę poddusić, przyprawić do smaku. Farszem napełniać canelloni, układać w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania. Mąkę na sos przesmażyć na maśle, dodawać powoli zimne mleko, stale mieszając zagotować. Sosem zalać canelloni, posypać parmezanem, zapiekać ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

 


Autor: Agnieszka Posiewka

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »