kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Canelloni z warzywami

Włoska kuchnia w pełni swojego smaku. Aromat wina i czosnku, delikatne warzywa oraz makaron cannelloni tworzą kompozycję kuszącą dla każdego wielbiciela południowych klimatów.
 
 

Dodał: admin

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 60
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

25 dag makaronu canelloni
50 dag marchewki
35 dag pieczarek
50 dag różyczek brokułów
1 duża cebula
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki mąki
sól, pieprz
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
szczypta gałki muszkatołowej
10 dag startego parmezanu

Wykonanie:

Pieczarki opłukać, osuszyć i posiekać. Marchewki obrać, pokroić w plasterki, wrzucić na posolony wrzątek, po 2 minutach dodać brokuły i gotować przez 3 minuty. Osączyć, wywar zachować.

Cebulę i czosnek drobno posiekać, razem z pieczarkami podsmażyć na oliwie, oprószyć mąką, wymieszać. Dodać wywar z warzyw, wino i mieszając gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką.

Połowę sosu wymieszać z warzywami, nadziać tym farszem canelloni, ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, obłożyć resztą warzyw, zalać drugą połową sosu wymieszaną z parmezanem.

Zapiekać 35-40 minut w temp. 180 stopni.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »