Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
amerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 120
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 5
Składniki:
500 g wołowiny
50 g drobno pokrojonego sera pleśniowego
½ filiżanki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka sosu sojowego
Szczypta pieprzu i soli
1 łyżeczka musztardy
5 bułek do hamburgerów
Wykonanie:
1.Połącz mięso, ser, szczypiorek i sos sojowy. Dodaj przyprawy i musztardę.
2.Całość przykryj i schowaj do lodówki na dwie godziny
3.Rozgrzej grill i ułóż na nim przygotowany wcześniej farsz do bułek
4.Piecz około 5 minut, następnie nadziej bułki
5.Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie:348
białko:27 g
tłuszcz:20 g