Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
4 piersi kurczaka
1 jajko
1 gomółka sera mozzarella
300 ml filiżanki śmietany
1 łyżeczka natki pietruszki
2/3 filiżanki sera Parmezan
50 g bułki tartej
100 ml oleju roślinnego
Wykonanie:
1. Nagrzej piekarnik do 175 stopni
2. Zanurz kawałki kurczaka w rozptrzepanym jajku a następnie obtocz w bułce tartej
3. Na rozgrzaną patelnię nalej oliwę, połóż mięso i smaż aż będzie miękkie i zarumienione
4. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego
5. Na wierzchu ułóż kawałki sera Mozzarella
6. Wymieszaj śmietanę, natkę pietruszki, parmezan
7. Powstałą mieszanką polej kurczaka
8. Piecz około 25 minut
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie:805
białko: 59 g
tłuszcz: 60 g