Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 30
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
500 g makaronu
1 mały brokuł (różyczki)
2 łyżeczki parmezanu
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka posiekanego czosnku
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
1. Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie odcedź
2. Do drugiego garnka nalej niewielką ilość wody, włóż brokuła i gotuj pod przykryciem kilka minut
3. Wymieszaj makaron z brokułami, dodaj czosnek i oliwę z oliwek
4. Przypraw solą i pieprzem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 385
białko: 13 g
tłuszcz: 7 g