Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 40 (do czasu przygotowania dodać 2 godziny oczekiwania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6-8
Składniki:
4-5 filetów z drobiu
2 cebule
6 korniszonów
1 puszka kukurydzy
1 torebka przyprawy do Gyrosa
kapusta pekińska
ketchup, majonez, sól
olej do smażenia
Wykonanie:
Filety pokroić w kostkę, lekko posolić, posypać przyprawą do Gyrosa i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie usmażyć filety na złoto, zdjąć z patelni, na tym samym tłuszczu usmażyć pokrojone w kostkę cebule. Układać w salaterce warstwami: mięso, cebulę, polać to ketchupem, następnie ułożyć pokrojone ogórki, kukurydzę, znowu ketchup, majonez i na wierzchu ułożyć posoloną kapustę.