Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 10
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4
Składniki:
2 filiżanki ugotowanej soczewicy
½ filiżanki selera
1 pokrojona czerwona papryka
1 pokrojona zielona papryka
1 pokrojony pomidor
¼ filiżanki pokrojonej natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy
½ filiżanki niskotłuszczowego majonezu lub dresingu
¼ filiżanki posiekanej cebuli
Wykonanie:
1.W jednym naczyniu wymieszaj soczewicę,pomidora selera,paprykę i pietruszkę
2.W drugim majonez (dresing) z musztardą
3.Połącz zawartość obu naczyń, na wierzchu posyp cebulą
4.Podawaj na liściu sałaty lub z pełnoziarnistym pieczywem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 138
białko: 9 g
tłuscz: 2 g