Rodzaj potrawy: sałatka
Rodzaj kuchni:
meksykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 10
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
Puszka tuńczyka w sosie własnym
Puszka czerwonej fasoli
2 posiekane cebule
1 posiekany seler
1 łyżeczka niskotłuszczowego majonezu
1 łyżeczka soku cytrynowego
Sól czosnkowa
Kilka liści sałaty
2 łyżeczki żurawin lub rodzynek
Ok.4 łyżeczki niskotłuszczowego sosu winegret
Wykonanie:
1. Odsącz tuńczyka i wymieszaj go z fasolą, selerem, cebulą, majonezem, sokiem z cytryny. Przypraw solą czosnkową
2. Podawaj na liściach sałaty, możesz też polać sosem
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 234
białko: 18 g
tłuszcz: 4 g