Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni:
meksykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4
Składniki:
0,5 kg mięsa gulaszowego
3 woreczki ryżu
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
1 papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasolki czerwonej
czosnek
natka pietruszki
pieprz
sól
ostra papryka
Wykonanie:
Mięso drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu, a następnie dodać przyprawy. Gdy mięso się poddusi należy podlać je wodą, dodać przecier pomidorowy, paprykę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty czosnek i surowy ryż. Wszystko gotować na małym ogniu, do chwili kiedy ryż stanie się miękki. Pod koniec gotowania dorzucić fasolkę i kukurydzę. Doprawić do smaku, przed podaniem posypać natką pietruszki.