Rodzaj potrawy: zupa
Rodzaj kuchni:
meksykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 40
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 6
Składniki:
Ok. 1kg piersi z kurczaka
Ok. 1kg piersi z kurczaka
400 g posiekanych pomidorów
1 posiekany ząbek czosonku
1 mała posiekana cebula
2 małe ostre papryczki
1 czerwona lub zielona papryka
2 puszki fasoli czerwonej
Szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
1.Umieść kurczaka w garnku i nalej taką ilość wody,aby zakrywała mięso
2.Gotuj ok.25 minut
3.Wyjmij kurczaka, a do pozostałej wody dodaj czosnek, pomidora i paprykę
4.Wymieszaj, ponownie włóż mięso, dodaj fasolę, przypraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 15 minut
Dodatkowe informacje: 1 porcja zawiera:
kalorie: 280
białko: 40 g
tłuszcz:4 g