kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekane pieczarki w sosie pomidorowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 40 (nie licząc przygotowania sosu)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 duże kapelusze pieczarek
100 g sera ricotta
łyżeczka czosnku granulowanego
łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
200 gram makaronu spaghetti
1 litr sosu pomidorowego (zagęszczony przecier lub posiekane świeże pomidory, kilka łyżek rosołu, przyprawy wg uznania – np. bazylia)
200 g sera mozzarella

Wykonanie:

Makaron ugotować al dente. Pieczarki bez tłuszczu na patelni, z obu stron, aż wierzch zbrązowieje. Kapelusze nadziać serem ricotta, obficie posypać czosnkiem i pieprzem i ułożyć w naczyniach żaroodpornych na polanym połową sosu makaronie.

Polać pieczarki resztą sosu, posypać startą mozzarellą i zapiekać przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać potrawę w naczyniach w których się zapiekała, przybraną listakami świeżej bazylii.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»