kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Zapiekane pieczarki w sosie pomidorowym

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: włoska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: niski
Czas: 40 (nie licząc przygotowania sosu)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

4 duże kapelusze pieczarek
100 g sera ricotta
łyżeczka czosnku granulowanego
łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
200 gram makaronu spaghetti
1 litr sosu pomidorowego (zagęszczony przecier lub posiekane świeże pomidory, kilka łyżek rosołu, przyprawy wg uznania – np. bazylia)
200 g sera mozzarella

Wykonanie:

Makaron ugotować al dente. Pieczarki bez tłuszczu na patelni, z obu stron, aż wierzch zbrązowieje. Kapelusze nadziać serem ricotta, obficie posypać czosnkiem i pieprzem i ułożyć w naczyniach żaroodpornych na polanym połową sosu makaronie.

Polać pieczarki resztą sosu, posypać startą mozzarellą i zapiekać przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać potrawę w naczyniach w których się zapiekała, przybraną listakami świeżej bazylii.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »