kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Faszerowany kurczak orientalny

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: anglosaska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 0
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

1 średni kurczak (ok 1200 g)
150 g wątróbki drobiowej
2 cebule
3 łyżki masła
2 łyżki pistacji
2 łyzki rodzynek
200 g ryżu długoziarnistego
150 ml jogurtu
sól, pieprz

Wykonanie:

Cebule pokroić w drobną kostkę. Wątróbkę dokładnie połukać i osuszyć a później bardzo drobno posiekać lub zmielić w maszynce.

Na maśle zeszklić cebulę, dodać wątróbkę podsmażyć aż nie będzie różowa, doprawić solą i pieprzem. Dodać ryż, pistacje i rodzynki, zalać 500 ml wody i dusić ok 15 minut na małym ogniu, aż ryż wchłonie całą wodę.

Kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć w środku i na zewnątrz. Do środka nałożyć farsz ryżowy, spiąć albo zaszyć tuszkę.

Jogurt wymieszać z solą i pieprzem i połową porcji posmarować kurczaka. Ułożyć w brytfannie i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Po 15 minutach posmarować kurczaka resztą jogurtu, zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez godzinę. 30 minut przed końcem przykryć brytfannę.

Jeśli o nadzianiu kurczaka został jeszcze farsz, zapiec go przez 30 minut w oddzielnym naczyniu, podawać do kurczaka.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Przygotowanie wybornej ryby we własnym domu nie musi być wcale trudne. »