kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Racuchy rybne

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: anglosaska
Stopień trudności: średnie
Koszt: średni
Czas: 25 (nie licząc wyrastania ciasta)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

300 g filetów z dorsza lub innej ryby morskiej
1 łyżka soku z cytryny
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka tymianku
2 szklanki mąki
2 dkg drożdży
szczypta cukru
sól, biały pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:

Drożdże rozetrzeć z culrem, zalać szklanką letniej wody i odstawić w ciepłe miejsce.

Filety skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut, po czym posiekać w malakserze lub zmielić. Cebulę posiekać bardzo drobno, lub zetrzeć na tarce. Dorsza i cebulę wymieszać z ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić solą i białym pieprzem.

Mąkę przesiać ze szczyptą soli, dodać drożdże i dokłądnie wymieszać. Dodać masę rybną i bardzo dokładnie połączyć wszystkie składniki. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Odstawić w ciepłę miejsce na 60 minut do wyrośnięcia.

Rozgrzać niewielką ilość oleju i łyżką wykładać racuchy na patelnię. Smażyć na rumiano z obi stron na średnim ogniu. Podawac z ostrym sosem pomidorowym i sałatką Colesław.

 



Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »