kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Gołąbki „oszukańce”

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 60 (do czasu przygotowania trzeb adoliczyć 60 minut oczekiwania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

¾ - 1 kg białej kapusty
½ kg mięsa
¾ - 1 szklanki ryżu
3 łyżki manny
sól, pieprz do smaku
1 cebula
3 jajka
tłuszcz do smażenia
sos pomidorowy lub pieczeniowy

Wykonanie:

Posiekaną kapustę posolić, odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła sok. Po tym czasie dobrze odcisnąć, zmielić razem z mięsem i cebulą. Dodać ryż, kaszę, jajka i przyprawy, uformować kotlety i obsmażyć na tłuszczu, następnie połączyć z sosem i jeszcze chwilę poddusić.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»