kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Gołąbki „oszukańce”

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: średnie
Koszt: niski
Czas: 60 (do czasu przygotowania trzeb adoliczyć 60 minut oczekiwania)
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4-6

Składniki:

¾ - 1 kg białej kapusty
½ kg mięsa
¾ - 1 szklanki ryżu
3 łyżki manny
sól, pieprz do smaku
1 cebula
3 jajka
tłuszcz do smażenia
sos pomidorowy lub pieczeniowy

Wykonanie:

Posiekaną kapustę posolić, odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła sok. Po tym czasie dobrze odcisnąć, zmielić razem z mięsem i cebulą. Dodać ryż, kaszę, jajka i przyprawy, uformować kotlety i obsmażyć na tłuszczu, następnie połączyć z sosem i jeszcze chwilę poddusić.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »